Šola vožnje

| Kategorije in starost

Kategorije in starost

Doslej se je z nami za varno vožnjo na cesti izučilo že več kot 100.000 kandidatov. Pri nas lahko opravljate tečaj za pridobitev izpita A, B ali C kategorije. Spodaj si lahko pogledate podrobnejšo predstavitev posameznih kategorij in pogojev, ki so potrebni za pridobitev vozniškega dovoljenja posamezne kategorije.

Kategorija
Opis kategorije
Starost

AM

Kolo z motorjem (moped) in lahko štirikolo

Preberi več >

15 let

A1

Motorno kolo  ≤  125 ccm  ≤  11 kW  ≤  0,1 kW/kg

Preberi več >

16 let

A2

Motorno kolo  ≤  35 kW  ≤  0,2 kW/kg

Preberi več >

18 let

A

Motorno kolo in motorno trikolo

Preberi več >

24/20 let

KODA 125

Motorno kolo  ≤  125 ccm  ≤  11 kW  ≤  0,1 kW/kg ob pogoju veljavna B kategorija

Preberi več >

21 let

B

Motorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kg in poleg sedeža za voznika nimajo več kot 8 sedežev

Preberi več >

16 let

B1

Štirikolesa

Preberi več >

18 let

KODA 96

Skupina vozil sestavljena iz motornega vozila kategorije B in priklopnega vozila, ki ni lahki priklopnik.  NDM take skupine vozil presega 3.500 kg, a ne presega 4.250 kg in taka skupina vozil ne posega v pravila o homologaciji vozil.

Preberi več >

18 let

BE

Skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila kategorije B, s priklopnim vozilom, pri čemer največja dovoljena masa priklopnega vozila ne presega 3.500 kg in taka skupina vozil ne posega v pravila o homologaciji vozil.

Preberi več >

18 let

C

Motorna vozila razen vozil kategorije D1, D in F, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in poleg sedeža za voznika nimajo več kot osem sedežev.

Preberi več >

18 let

C1

Skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila kategorije C in priklopnega vozila, kjer največja dovoljena masa priklopnega vozila presega 750 kg in taka skupina vozil ne posega v pravila o homologaciji vozil.

Preberi več >

21 let

C1E

Skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila kategorije C1, ki mu je dodano priklopno vozilo, kjer največja dovoljena masa priklopnega vozila presega 750 kg in največja dovoljena masa te skupine vozil ne presega 12.000 kg.

Preberi več >

18 let

CE

Skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila kategorije C in priklopnega vozila, kjer največja dovoljena masa priklopnega vozila presega 750 kg in taka skupina vozil ne posega v pravila o homologaciji vozi.

Preberi več >

21 let

Več informacij KODA 96

V to kategorijo spada skupina vozil sestavljena iz motornega vozila kategorije B in priklopnega vozila, ki ni lahki priklopnik.  NDM take skupine vozil presega 3.500 kg, a ne presega 4.250 kg in taka skupina vozil ne posega v pravila o homologaciji vozil.

Usposabljanje:

  • pričetek usposabljanja po opravlenem izpitu B ktg
  • za opravljanje izpita 18 let
  • kandidat mora opraviti:
    • praktični del usposabljanja najmanj 9 ur
    • izpitno vožnjo

Nakup ur praktične vožnje

Izberi začetno količino ur vožnje:
9h
45.00 z DDV

Želite da so vaši najdražji varni v prometu?

Za vas ponujamo darilni pakete varne vožnje iz različnih področij, ki jih lahko podarite kot darilo in poskrbite, da bo obdarovanec varnejši v cestnem prometu.