SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletnega mesta www.zsam-celje.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) + zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Svetujemo vam, da pred uporabo spletne prijave in spletnega nakupa preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja.

S prijavo in z nakupom izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Vsi zasebni podatki so strogo varovani. Izvajalec in prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

Podatki o društvu

ZŠAM CELJE – (v nadaljevanju „prodajalec“)

Cesta v Celje 14
3202 Ljubečna
T: 03 425 46 60
M: 041 674 338
E: info@zsam-celje.si 

Kupca oz. naročnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku prijave oz. nakupa (oddaje spletnega naročila).

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na spletni strani: https://zsam-celje.si/pravilnik-zasebnosti.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.zsam-celje.si postanete član na spletnem mestu zsam-celje.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani. Neregistrirani uporabniki si lahko na spletnem mestu le ogledujejo ponudbo. Registracija je možna tudi med postopkom ogleda tečajev in ostalih izobraževanj.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti storitev,
 4. datume tečajev in izobraževanj, ki so razpisani v koledarju,
 5. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke,
 6. način plačila in izvedbe tečajev,
 7. časovno veljavnost ponudbe,
 8. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 9. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Storitve, ki jih nudimo

ZŠAM Celje je ponudnik tečajev varne vožnje za voznike osebnih in motornih vozil, za voznike povratnike in tiste voznike, ki želijo izbris točke . prav tako smo ponudnik usposabljanja iz šole vožnje in ostalih treningov varne vožnje in ostalih izobraževanj . Ponudnik izvaja storitve v učilnicah in na poligonu Centra varne vožnje ZŠAM Celje po pooblastilu Javne agencije RS za varnost prometa. Prav tako podjetje ponuja tudi uporabe poligona proti plačilu za kandidate v šolah vožnje, ki imajo pogodbo o sodelovanju s Centrom varne vožnje ZŠAM Celje. Www.zsam-celje.si ponuja v okviru rezervacijske platforme spletnega mesta možnost prijave na termine tečajev, zakup uporabe poligona, zakupa storitev šole vožnje in nakup vrednostnih darilnih bonov. Vse navedene storitve se na spletnem mestu prodajajo preko spletnega nakupa (https://www.zsam-celje.si). Tečajev varne vožnje za voznike osebnih in motornih vozil ni možno izbrati v spletni trgovini, saj zahtevata postopek izbire termina in prijave v postopku rezervacijske platforme. Šele po končanem postopku rezervacije termina, se rezerviran tečaj kot artikel pojavi v spletni košarici v spletni trgovini, ki ga je možno kupiti.

Ponudba storitev in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta, se ponudba in cene na spletnem mestu ZŠAM CELJE občasno ažurirajo in spreminjajo. Cene v spletni trgovini so enake za registrirane člane kot za goste spletnega nakupa. Vse cene vsebujejo DDV.

Postopek rezervacije termina varne vožnje

Kupec lahko rezervira in kupi termin naslednjih tečajev:

 • varna vožnja za voznike začetnike ali
 • varna vožnja za motoriste začetnike.

Postopek opravi v rezervacijskem modulu spletnega mesta ZŠAM Celje, tako da v 1. koraku izbere tečaj, v 2. koraku datum in uro tečaja. V 3. koraku lahko izbere najem vozila ali motorja za čas tečaja, ni pa nujno. V 4. koraku vpiše zahtevane osebne in kontaktne podatke. Naslednji korak je košarica s prikazom tečaja varne vožnje kot artikla v spletni trgovini. Postopek plačila in potrditve nakupa poteka v naslednjem koraku identično kot je opisano v razdelku Postopek nakupa. Po uspešno zaključenem nakupu, kupec prejme potrdilo o rezerviranem terminu na svoj e-naslov.

Obveščanje o terminih varne vožnje

Kandidat tečaja varne vožnje bo po zaključenem nakupu obveščen o statusu naročila in termina tečaja preko e-pošte, dan pred terminom varne vožnje pa tudi z opomnikom SMS.

Preklic izvedbe tečaja

ZŠAM Celje si kot ponudnik in izvajalec tečajev varne vožnje pridružuje pravico za preklic oziroma odpoved termina tečaja najmanj 3 dni pred izvedbo tečaja.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletnem nakupu ZŠAM Celje sklenjena v trenutku, ko ZŠAM Celje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Rok dostave

Tiskane verzije darilnih vrednostnih bonov Center varne vožnje pošilja po Pošti Slovenije. Rok dostave je naveden v pogojih Pošte Slovenije in je nekaj dni. Prodajalec ne odgovarja za morebitno zamudo dostave.

Stroški dostave

Stroški dostave tiskane verzije darilnih vrednostnih bonov je brezplačna.

Opozorilo: ti pogoji dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Načini plačila

Spletna nakup storitev ZŠAM CELJA trenutno omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na TRR račun podjetja/Neposredna bančna transakcija,
 • preko Paypal, ki omogoča plačevanje tudi z debetnimi in kreditnimi karticami. Pri plačilu preko Paypal se kupcu zaračuna tudi pribitek/strošek provizije PayPal v višini 4%.

Izdaja računa

Prodajalec po opravljeni storitvi kupcu preda račun, ali ga pošlje v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena, davek na dodano vrednost in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. V primeru, da kupec ne prejme računa, nas je o tem dolžan obvestiti.

Postopek nakupa

 1. Izbira storitve: na  spletnu www.zsam-celje.si kupec izbere artikel in klikne na povezavo „Dodaj v košarico“. Sistem kupca pripelje v nakupovalno košarico, s klikom na „Zaključi nakup“ pa zaključi nakup.
 2. Odstranitev storitve iz nakupovalne košarice:v spletnem nakupu www.zsam-celje.si se na blagajni v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona “X”. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec „odstrani“ ob izbranem izdelku.
 3. Blagajna:Za dokončanje naročila mora kupec izpolniti potrebna polja.
  • Naslov plačnika: vpisati je potrebno zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter obdelavo naročila.
  • Z nakupom se ustvari tudi uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki kupca že shranjeni. Dostopne podatke do svojega profila kupec prejme po e-pošti in znotraj svojega profila lahko sledi naročilu, spreminja svoje osebne podatke itd.
  • V primeru nakupa tiskane verzije darilnega vrednostnega bona, lahko kupec vpiše tudi naslov za dostavo, če je ta različen od naslova plačnika.
  • Način plačila: kupec za način plačila lahko izbere Neposredno bančno transakcijo ali PayPal. V primeru PayPal, se postopek plačila izvaja v posebnem oknu PayPal.
  • Na strani blagajna so razvidni naročeni artikli in cene vključno z DDV in skupnim stroškom za plačilo v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Kupec pred zaključkom nakupa mora prebrati in potrditi strinjanje s pogoji poslovanja podjetja Center varne vožnje Murska Sobota.
 4. Zaključek naročila: Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb  Kupite sedaj“ v primeru Neposredne bančne transakcije ali z uspešno izvedeno transakcijo PayPal. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  „Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.“

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti naročila pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da najkasneje 3 dni pred rezerviranim terminom podjetju na elektronski naslov prijave@zsam-celje.si  ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik ob odstopu pogodbe pošlje tudi račun za storitve in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Varnost

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Pravno obvestilo

Spletno mesto ZSAM Celje in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ZŠAM Celja.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletnega nakupa ZŠAM Celja. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in kupca seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zsam-celje.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Prodajalec, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

V Ljubečni, 10. 10. 2023