Voznikl začetnik |

Ponovna pridobitev vozniškega dovoljenja

Ponovna pridobitev vozniškega dovoljenja

Oseba, ki ji je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja po zakonu, ki ureja prekrške, lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po šestih oz. 24 mesecih od izdane odločbe. Oseba, ki ji je bil izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja po kazenskem zakoniku, lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po izvršitvi tega varnostnega ukrepa.

Cena:

350€

Izberi razpoložljivi termin

Poglej si vse proste termine

Sodoben poligon varne vožnje

Cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna

Sodoben poligon omogoča edinstveno priložnost za izboljšanje vaših voznih veščin, povečanje varnosti na cestah ter boljše razumevanje dinamike vašega vozila. Na poligonu varne vožnje lahko raziskujete svoje meje, se učite različnih tehnik vožnje in razvijate veščine za obvladovanje vozila v različnih vremenskih razmerah in cestnih situacijah.
Uporabnikom poleg poučne ter nepozabne varne vožnje zagotovimo tudi strokoven program ter možnost izposoje avtomobila.

Strokoven program

Sodoben poligon

nepozabna izkušnja

Kdaj na varno vožnjo za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja?

Oseba, ki ji je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja po zakonu, ki ureja prekrške, lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po šestih mesecih od izvršitve odločbe. Če je osebi izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja prej kot v dveh letih od ponovne pridobitve vozniškega dovoljenja ali je oseba v preizkusni dobi oziroma v enem letu po poteku preizkusne dobe odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja po zakonu, ki ureja prekrške, storila prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu, ki ureja prekrške, izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, lahko oseba ponovno pridobi novo vozniško dovoljenje šele po enem letu od izvršitve odločbe. Oseba, ki ji je bil izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja po kazenskem zakoniku, lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po izvršitvi tega varnostnega ukrepa.

Pogoj za pridobitev novega vozniškega dovoljenja je, da oseba iz prejšnjega odstavka opravi kontrolni zdravstveni pregled, se udeleži programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo, določenega s tem zakonom, in ponovno opravi vozniški izpit.

Kako poteka program za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja?

1

Teoretični del

Vadba varne vožnje

Trajanje: 12h

2

Praktični del

Vadba varne vožnje

Trajanje: 6h

Vsebina programa

Vsebino programa (teoretični in praktični del) je določilo ministrstvo za infrastrukturo. Teoretični del poteka v obliki predavanj in razprave z udeleženci programa usposabljanja, ki obsega 12 pedagoških (šolskih) ur, ki se jih izvede v treh dneh (vsak dan štiri pedagoške ure). Praktični del se izvede v enem dnevu v obliki treninga varne vožnje in traja šest pedagoških ur.

Veljavnost: Potrdilo o opravljenem programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo velja šest mesecev.

Kje izvemo koliko kazenskih točk imamo?

Poizvedba o številu kazenskih točk je možna z oddajo VLOGE ZA POTRDILO O EVIDENCI KAZENSKIH TOČK , ki jo naslovite na Ministrstvo za pravosodje, Župančičeva 3, 1000 Ljubljana. Potrdilo oz. odgovor prejmete v nekaj dne ali https://e-uprava.gov.si/podrocja/osebni-dokumenti-potrdila-selitev/potrdila-izpiski/potrdilo-iz-kazenske-evidence.html

Cena programa: 350,00 EUR z ddv.

Pridružite se skupini neštetih zadovoljnih strank in dodajte svoj košček v mozaik varnejše mobilnosti in dvigu prometne kulture v Sloveniji. Skupaj zmoremo več.

Želite da so vaši najdražji varni v prometu?

Za vas ponujamo darilni pakete varne vožnje iz različnih področij, ki jih lahko podarite kot darilo in poskrbite, da bo obdarovanec varnejši v cestnem prometu.

Ponovna pridobitev vozniškega dovoljenja

Prihajajoči termini za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja.

Sodoben poligon

Izposoja avtomobila

Strokoven program

Izberi termin