Programi vožnje

| Treningi za podjetja 

Treningi za podjetja 

Trening varne vožnje za podjetja je preventivnega značaja, ki lahko v okviru promocije zdravja popestri zakonsko obvezo Zakona o varnosti in zdravja pri delu. Saj v varnem in nadzorovanem okolju na lastni koži tečajniki spoznajo morebitne posledice tveganih dejanj. Za zabavo in zvrhano mero adrenalina je poskrbljeno, kot tudi za velik nabor nepremagljivih izkušenj.

Cena:

Po dogovoru

Termini so na voljo po dogovoru

Kontaktirajte nas za rezervacijo termina.

Sodoben poligon varne vožnje

Cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna

Sodoben poligon omogoča edinstveno priložnost za izboljšanje vaših voznih veščin, povečanje varnosti na cestah ter boljše razumevanje dinamike vašega vozila. Na poligonu varne vožnje lahko raziskujete svoje meje, se učite različnih tehnik vožnje in razvijate veščine za obvladovanje vozila v različnih vremenskih razmerah in cestnih situacijah.
Uporabnikom poleg poučne ter nepozabne varne vožnje zagotovimo tudi strokoven program ter možnost izposoje avtomobila.

Strokoven program

Sodoben poligon

nepozabna izkušnja

Več informacij o programu vožnje

Tečaj varne vožnje se situacijsko dotika tistih dogodkov, ki v realnem prometu največkrat rezultirajo v tragičnih posledicah. In prav razumevanje teh kritičnih dogodkov, pogojev, poteka in nabora tehnik reševanja vam bo pomagalo na cesti bolje predvidevati, razumeti pomen varnostne razdalje, predpisov, razumeti pomen brezhibnosti vašega vozila, kot tudi dobrega stanja pnevmatik in ne nazadnje pomen trezne in zbrane glave voznika. 

Predelane tematike dopolnjujejo znanje in dvigujejo raven zavedanja, ki ga ne moremo pridobiti sami na cesti ter je posledično še toliko bolj pomembno za prav vsakega voznika.

Pridružite se skupini neštetih zadovoljnih strank in dodajte svoj košček v mozaik varnejše mobilnosti in dvigu prometne kulture v Sloveniji. Skupaj zmoremo več.

Kako poteka varna vožnja?

1

Teoretični del

Trajanje: 1h

Kakšno znanje pridobiš?

Teorijo skrajšamo v bistvo. Trener varne vožnje  predstavi vozno-fizikalne osnove vožnje z vozilom in osnov pravilnega upravljanja vozila.

2

Praktični del

Trajanje: 6h

Kakšno znanje pridobiš?

Tečajniki so v času treninga s prenosno radijsko postajo vseskozi v stalni zvezi s trenerjem. Vsako vajo na poligonu trener razloži in pokaže. Nato mu tečajniki sledijo drug za drugim, pri čemer jih trener nadzoruje, daje navodila in popravlja njihove napake. Trening zajema naslednje vaje:

  • Vaja Hard brake – zaviranje (tečajniki spoznavajo različne načine zaviranja v kombinaciji  različnih podlagah:  suhi, poledeneli ter v kombinaciji gledano na vzdolžno os vozila pol suha pol poledenela).
  • Hidraulic maddnes – vaja s premično hidravlično ploščo (za tečajnike zelo atraktivna vaja, kjer prihaja do poučnega znanja obvladovanja vozila pri zanašanju zadka).
  • Spin jitsu – vaja prekrmarjenja in podkrmarjenja (na vozilu so nameščena manjša kolesa, kjer mora tečajnik obvladovati vozilo v uhajanja zadnjega in prednjega dela vozila).
  • Vaja Chrash track  – natančno ustavljanje pred oviro (tečajniki tekmujejo kdo najbližnje ustavi pred oviro).
  • Vaja Ice age rally – simulcija vožnje po poledenih površinah (tečajniki spoznavajo pravilni način vožnje kritičnih situacijah poledenelega vozišča v zavoju).
  • Vaja Virtual drink and drive – virtualna alkoholiziranost v obliki očal (tečajniki preizkušajo različna očala z različno stopnjo alkoholiziranosti, naprej se preizkusijo v nekaj vajah zunaj avtomobila nato še v spretnostni vožnji z očali).

Želite da so vaši najdražji varni v prometu?

Za vas ponujamo darilni pakete varne vožnje iz različnih področij, ki jih lahko podarite kot darilo in poskrbite, da bo obdarovanec varnejši v cestnem prometu.