Šola vožnje |

A Kategorija

A Kategorija

Doslej se je z nami za varno vožnjo na cesti izučilo že več kot 100.000 kandidatov. Pri nas lahko opravljate tečaj za pridobitev izpita A, B ali C kategorije. Spodaj si lahko pogledate podrobnejšo predstavitev posameznih kategorij in pogojev, ki so potrebni za pridobitev vozniškega dovoljenja posamezne kategorije.

Kategorije A1, A2 in A – Vozniški izpit za motor oz. motorno kolo

Vozniško dovoljenje za A kategorijo lahko pridobiš z opravljenim vozniškim izpitom pri 24 letih ali postopoma; pri 18 letih opraviš izpit A2 in pri 20 letih opraviš samo praktični del vozniškega izpita A kategorije. Izpit za motor lahko tako opraviš zelo enostavno.

Kakšna vozila spadajo pod A kategorijo?

V A kategorijo (izpit za motor)  spadajo vsa ostala motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa.

  • A1 kategorija: Motorno kolo  ≤  125 ccm  ≤  11 kW  ≤  0,1 kW/kg
  • A2 kategorija: Motorno kolo  ≤  35 kW  ≤  0,2 kW/kg
  • AM kategorija: Kolo z motorjem (moped) in lahko štirikolo

Kdaj lahko opraviš izpit za motor?Kdaj lahko opraviš izpit za motor?

Starostna omejitev:

  • za pričetek usposabljanja 23,5 let (oz. 20 let, če ima oseba izpit kategorije A2 že več kot dve leti)
  • za opravljanje izpita 24 let (oz. 20 let, če ima oseba izpit kategorije A2 že več kot dve leti)

V kategorijo A spadajo vsa ostala motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorij AM, A1, A2 in G.

Za kategorijo A2 oz. A moraš po opravljenem izpitu v roku od 6 mesecev do 2 let opraviti varno vožnjo oz. trening varne vožnje za motoriste, kamor se lahko prijavite na kontaktu spodaj.

Nakup ur praktične vožnje

Izberi začetno količino ur vožnje:
9h
45.00 z DDV

Želite da so vaši najdražji varni v prometu?

Za vas ponujamo darilni pakete varne vožnje iz različnih področij, ki jih lahko podarite kot darilo in poskrbite, da bo obdarovanec varnejši v cestnem prometu.