VARNA VOŽNJA


Voznik začetnik varna vožnja

Varna vožnja za voznike začetnikeZ opravljenim vozniškim izpitom si postal voznik začetnik! Naslednji korak, ki ga moraš storiti za podaljšanje vozniškega dovoljenja je opravljen program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov - tečaj varne vožnje!

Treningi za motoristeSi pridobil vozniški izpit za A2 ali A kategorijo in postal - motorist. Tvoj naslednji korak, ki ga moraš storiti za podaljšanje vozniškega dovoljenja, je opravljen tečaj varne vožnje oziroma program Varna vožnja za motoriste.

Preberi večPreberi več
Treningi za motoriste

Kazenske točke

Kazenske točkeZ opravljenim programom tečaja varne vožnje se iz evidence izbrišejo 4 kazenske točke, kar pa je dovoljeno v obdobju 2 let le enkrat. Velja za voznike z veljavnim vozniškim dovoljenjem, ki dosežejo ali presežejo 4 kazenske točke, pa ne presežejo 17 kazenskih točk in niso nobene od kazenske točke pridobili z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi.

Ponovna pridobitev vozniškega dovoljenjaOseba, ki ji je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja po zakonu, ki ureja prekrške, lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po šestih oz. 12 mesecih od izvršitve odločbe.

Preberi večPreberi več
Ponovna pridobitev

Odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

Odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenjaPredlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko storilec prekrška vloži v 15 dneh od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pri sodišču, ki je izdalo ta sklep, o čemer mora biti storilec v sklepu poučen.

Začetni intenzivni tečaji varne vožnjeTečaj varne vožnje je namenjen vsem voznikom, ki želijo prepoznati obnašanje svojega vozila v nevarnih situacijah ter se naučiti pravilnega ukrepanja.

Preberi večPreberi več
Začetni intenzivni tečaj varne vožnje

Nadaljevalni intenzivni tečaj varne vožnje

Nadaljevalni intenzivni tečaj varne vožnjeNadaljevalni trening varne vožnje se izvaja po opravljenem začetnem intezivnem treningu varne vožnje. V nadaljevalnem intenzivnem treningu bomo izvajali najzahtevnejše manevre vožnje za reševanje kritičnih situacij, ki se nam pojavljajo na cesti.

Poligon varne vožnje - 4 urni tečaj varne vožnjeTrening je namenjen vsem voznikom, ki želijo spoznati predvsem obnašanje svojega vozila v nevarnih situacijah ter se naučiti pravilnega ukrepanja. Zato predlagamo, da vaši tečajniki opravljajo trening s svojimi vozili. Poligon varne vožnje je namenjen vsakdanjim treningom.

Preberi večPreberi več
poligon varne vožnje 4 urni trening varne vožnje

Treningi za podjetja

Treningi varne vožnje za podjetjaV Centru varne vožnje ZŠAM Celje vašemu podjetju omogočamo tečaj varne vožnje, ki se izvaja na suhi, mokri in spolzki podlagi, kar na varen, nazoren in učinkovit način ponazori situacije, ki se pogosto pripetijo v vsakdanjem prometu.

Treningi offroad vožnjeV centru varne vožnje imamo posebej prilagojeno vadbeno površino z ovirami za terenska vozila. Katere osnovni namen je, da tečajnik  spoznava uporabnost tehnične in tehnološke opreme sodobnih terenskih vozil.

Preberi večPreberi več
Treningi offroad vožnje

Najem vozila za trening varne vožnje

Varna vožnja za gasilceV Centru varne vožnje ZŠAM Celje izvajamo program varne vožnje za Gasilce, ki pri svojem delu potrebujejo posebna in bolj specifična znanja. Program je prilagojen zahtevam znanja gasilcev, ki zaradi narave dela, teh izkušenj ne morejo pridobivati med udeležbo v vsakdanjem prometu.

Varna vožnja za tovornjakeVozniki tovornih vozil imajo zelo odgovorno delo in skozi zgodovino poslanstvo v prometu, zato mora biti njihova vožnja resnično varna in udobna. Poklicni voznik si skozi vozniško kariero pridobi ogromno izkušenj, vseeno pa se redkokdaj zgodi, da mora svoje vozilo upravljati na samih mejah zmogljivosti.

Preberi večPreberi več
Treningi offroad vožnje

Najem vozila za trening varne vožnje

Najem vozila za trening varne vožnjeV našem Centru varne vožnje vam omogočamo, da trening opravljate z našim vozilom.


Vozilo je potrebno predhodno rezervirati.


VideoOglejte si video o treningu varne vožnje za motoriste, video o OFF ROAD Centru varne vožnje Ljubečna, ...

Preberi večPreberi več
Video lekcije